DLA ADMINISTRATORÓW

Przypisywanie użytkowników do stworzonej roli uprawnień

0 views 29 września 2016 26 października 2016 tomek-baran 0

Do każdej stworzonej roli możesz przypisać dowolną grupę użytkowników. Wszystkie te osoby zyskają dokładnie taki sam zestaw uprawnień.

Wybierz rolę, do której chcesz przypisać osoby. Kliknij w komunikat o ilości osób powiązanych już w tej chwili z rolą.

roleiuprawnienia_3_1

Otwórz listę i wybierz opcję zarządzania nią:

roleiuprawnienia_3_2

Przefiltruj użytkowników, aby wybrać właściwe osoby.

Koło każdego nazwiska, pojawia się podpowiedź na temat obecnie przypisanej roli uprawnień.

roleiuprawnienia_3_3

Zaznacz właściwe osoby i zapisz zmiany.

Poprzedni Następny